Skip to main content

Tophest brækker benet på sidste forhindring

Hoppen Twentytwo des Biches, redet af schweizeren Bryan Balsiger styrtede på den sidste forhindring ved det internationale stævne i Paris, Saut Hermès og blev efterfølgende transporteret til hestehospital, hvor det blev klart, at hoppens ene forben er brækket.
| admin

Det er heldigvis ikke ofte, der sker fatale uheld i springsporten, men i weekenden blev OL-hesten Twentytwo des Biches, redet af schweizeren Bryan Balsiger, trukket fra banen i Paris humpende på tre ben efter et voldsomt styrt over banens sidste forhindring.

Umiddelbart forlød det, at hoppen havde det godt. Men nu har ejeren af Twentytwo des Biches beskrevet den aktuelle tilstand for Mylord Carthago-datteren på Facebook. Et brud på venstre forben blev diagnosticeret på en klinik i Frankrig. Dr Fabrice Nightingol opererede hende derefter med støtte fra sin kollega fra Zürich Universitetsklinik, Anton Fürst. Operationen gik godt. Hoppen står op og kunne endda tage sine første skridt på klinikken i dag tirsdag.

Der arbejdes målrettet på at give Twentytwo des Biches et dejligt otium. Både ejeren Christiana Brechtbühl og rytteren Bryan Balsiger er stadig i Paris. “Twenty er et familiemedlem, og det, der skete, er ekstremt svært at leve med. Vi oplevede nogle meget hårde timer, men disse er heldigvis bag os. Vi har gjort alt for Twenty og vil fortsætte med at gøre det,” udtaler Brechtbühl.

Bryan Balsiger sender også sine tanker til hoppen: ”Twenty har givet mig så meget og hjulpet mig med at nå mine drømme, hun betyder så meget for mig. Jeg vil gerne takke alle for den store støtte, vi oplever.”

Bryan Balsiger har haft succes ved forskellige internationale stævner med hoppen, og nåede at blive nomineret til det schweiziske olympiske hold i 2021. I Tokyo leverede hoppen en fejlfri runde på første konkurrencedag.

Kilde: St.Georg