Skip to main content

Ved du, hvordan ECCO Cup startede?

I år er det 18 år siden ECCO Cup blev afviklet første gang. Den populære cup har haft stor betydning for talentudviklingen i dressursporten, men ved du egentlig, hvordan det hele startede?
| admin

I den kommende weekend er der ECCO Cup finaler hos Blue Hors i Randbøl. Her mødes de bedste hjemlige pony-, junior, ung- og U25-ryttere i en nervepirrende finale, hvor titlen som ECCO Cup finale-vinder er i høj kurs. Dansk dressursport har virkelig sat sit præg på toppen af international dressur med 4 seniorryttere på verdensranglistens top-ti og 3 U25-ryttere i top-ti. Sammenholdt med landsholdet VM-guldmedalje i Herning i august, er det imponerende resultater, der skabes i dressursporten i disse år.

Læs også: Hele VM-guldholdet på verdensranglistens top 10

og

Læs også: Lys fremtid for dansk dressur: Dominerer toppen af U25 verdensrangliste

Mange af de ryttere, som tegner dansk dressursport på den internationale scene, har været en del af talentudviklingen fra pony-årene og ind i seniorrækkerne, hvor adskillige peger på, at netop ECCO Cup, har været hovedmotoren i den udvikling.

Hanni Toosbuy Kasprzak og Kurt Christensen. Foto: Zibrasport Equest

Det hele startede i Skive

Ejer af ECCO Sko, Hanni Toosbuy Kasprzak har fra barnsben haft en passion for heste, og datteren Anna Kasprzak deler den passion. Hun er dobbelt OL-finalist, og det var mens hun red ponystævner, historien om ECCO Cup tog sin begyndelse.

”Vi var til ponylandsstævne i Skive, da Vibsen og Rigmor bad om et møde,” fortæller Hanni Toosbuy Kasprzak. Vibsen (Vibeke Degn Andersen) var på det tidspunkt landstræner for ponydressurrytterne og Rigmor Kristensen holdleder. Vibsen havde fået nys om, at det internationale rideforbund, FEI, arbejdede på at gøre kür til en del af konkurrencerne ved EM.

”Vi sad i min autocamper og talte om fremtiden, og vi besluttede at lave en cup, hvor kür indgik,” fortæller Hanni. Sammen med dressurdommer Kurt Christensen, der var holdleder for junior- og ungrytterne samt medlem af dressurudvalget, blev der udviklet et koncept for cuppen, og det blev starten på den populære ECCO Cup.

De første år var det udelukkende for kat. II og I ponyer samt juniorer, da ungrytterne havde deres egen cup. Senere kom først ungrytterne og dernæst U25-rytterne ind i folden og blev en del af den populære cup.

”Den gang havde vi ingen forestilling om fremtiden for ECCO Cup, og den popularitet den har fået blandt ryttere og trænere. Den har vist sig at være et stærkt redskab for landstrænerne i udtagelsen af ryttere til mesterskaber. Og så giver den rytterne erfaring i at ride kür, som det oprindeligt var tiltænkt, og erfaring i at ride under pres, fordi cuppen samler de bedste ryttere herhjemme, og dermed bliver der en sund konkurrence,” slutter Hanni Toosbuy Kasprzak.

Zibrasport Equest livestreamer fra ECCO Cup

Se de spændende ECCO Cup Finaler fra Blue Hors for Pony, Junior, Ungrytter og U25. Vi streamer fra finalerne lørdag og søndag d. 26.-27. november 2022 fra Blue Hors.

Pris: Premium medlemmer kan se med GRATIS. Som Basis medlem kan du købe adgang for 99 kr.

Start- og resultatlister