Skip to main content

Victoria Vallentin: 25 år, selvstændig og verdensmester

Medaljer og titler er ikke noget nyt for Victoria Vallentin, og i september kunne hun føje en helt ny til sit omfattende CV – nemlig en gylden verdensmestertitel. Læs et uddrag af portrættet af Victoria fra det nye Riders NOTEBOOK magasin.
| admin

Den 25-årige dressurrytter fra Malling ved Århus vandt sammen med Lyngbjergs St. Paris UVM for 5-års heste i Ermelo, og det har betydet, at Victorias salgs- og konkurrencestald, Vallentin Dressage, har fået et vældigt kendis-boost.

”Jeg tror først, det gik op for os på vejen hjem fra Ermelo, at vi faktisk havde en verdensmester i bilen,” indleder Victoria Vallentin, da vi møder hende. I september repræsenterede hun Danmark og Dansk Varmblod ved UVM, verdensmesterskaberne for unge dressurheste i hollandske Ermelo, og det var på ryggen af hoppen Lyngbjergs St. Paris e. Blue Hors St. Schufro/Blue Hors Rockefeller (opdr. Bente Børjesson), at Victoria sikrede sig UVM-guldet.

Læs også: En verdensmester med en fjeder i hver hov

Den elegante hoppe satte ikke en hov forkert i finalen, hvor de som sidste ekvipage skulle forsøge at forbedre 3. pladsen fra kvalifikationen. Og det må man sige, at de gjorde. Ridtet blev bedømt med: 9,5 for trav, 8,5 for skridt, 9,3 for galop, 8,8 for ridelighed samt 9,5 kapacitet og en samlet score på 9,12, hvilket sikrede dem sejren.

Victoria E. Vallentin og 5-årige Lyngbjergs St. Paris e. Blue Hors St. Schufro. Foto: Zibrasport Equest

Victoria og hendes partner Jesper Bisgaard fandt Paris, da hoppen var 3 år hos avleren i Brønderslev. ”Vi så hende løs i ridehallen, og det var nok til, vi besluttede, hun skulle med os hjem,” husker Victoria.

Læs også: Victoria Vallentin får sine ungheste hjem 

”Jeg havde hende med i championatsfinalen som 4-års, men hun er lidt for kvik (i sine bevægelser) og derfor ikke en oplagt championatshest. Hun er lille og hurtig på benene,” forklarer Victoria. Hurtigheden og de konstant aktive bagben, kombineret med hoppens store ridelighed, gør hende til en oplagt Grand Prix-hest, men det er oftest heste med meget store, lidt langsomme og dvælende bevægelser, som høster flest point i championaterne.

En verdensmester i stalden

Da Victoria og Jesper kørte til UVM, var det med en vished om, at de havde en dejlig hest med til start. Ved Dansk Varmblods Unghestechampionat i Herning i marts 2022 havde Daniel Bachmann Andersen givet hoppen to 10-taller for kapacitet og ridelighed, så de vidste også, de ikke var alene om at være begejstrede for deres sorte perle.

”Det er sjovt at tage til UVM, hvor der er 50 heste på startlisten, og man ikke aner, hvordan de andre heste er. Herhjemme ved man normalt, hvor man vil være placeret, men ved UVM aner man det ikke på forhånd. Når man så sidder og ser træningen, er der så mange gode heste.”

Læs også: Victoria sikrer dansk guld i 5-års finalen ved UVM

Victoria Vallentin og Lyngbjergs St. Paris. Foto: Zibrasport Equest

Victoria red Lyngbjergs St. Paris ind på 3. pladsen i kvalifikationen, og derfor besluttede hun sig for at ride efter lidt mere i finalen og satse med en vished om, at Paris er særdeles øvelsessikker og samarbejdsvillig.

”Det er ridelighed, som er hendes helt store styrke, hun har virkelig ja-hatten på,” fortæller hun.

Da Victoria og Jesper efter hjemturen fra Ermelo kørte ind på Nissumgaard i Skanderborg, hvorfra Victoria driver Vallentin Dressage, stod ca. 50 familiemedlemmer og venner klar til at fejre verdensmestrene med flag, champagne og kage.

Læs resten af portrættet af Victoria Vallentin i den nyeste udgave af Riders NOTEBOOK magasinet her.

Det nye Riders NOTEBOOK magasin er på gaden! Som Premium medlem kan du læse det gratis på Zibrasport Equest.