Skip to main content

Video: Astrid Gemal: Vi er velforberedte

Landstræner for paradressurrytterne Astrid Gemal fortæller, at rytterne har hævet niveauet, og der bliver skruet på alle knapper for, at heste og ryttere er så velforberedte som muligt til PL i Tokyo
| admin

Efter DM i paradressur ved Equitour talte Zibrasport Equest med landstræner Astrid Gemal om forberedelserne til PL i Tokyo. Det er ikke alene hesten og rytterens trivsel og form, der er bliver holdt øje med. Der er fokus på det ridemæssige, i samråd med rytternes daglige træner, og så er der også fokus på et godt fællesskab og holdånd. Det er en vigtig del, når man skal rejse langt, og være væk hjemmefra gennem længere tid.

Kronenberg bliver generalprøve for PL

Astrid Gemal fortæller, at det internationale stævne i Kronenberg bliver landsholdets generalprøve forud for PL. Ved stævnet den 10.- 13. juni skal PL-rytterne og reserve samt alle omkring holdet, landstræner, holdleder, dyrlæge, fysioterapeuter mv. være på plads på stævnepladsen. Så der kan blive skruet på knapperne og få hele staben kørt i stilling til de Paraolympiske Lege.

Målsætning – det er svært

Coronapandemien har betydet, at de fleste landsholdsryttere kun har haft en international start i år. Det er gået godt, men da rytterne inden da ikke har været i konkurrence siden sidste år, er det meget svært for landstræneren at vurdere holdets styrke i forhold til de nærmeste konkurrenter. For heller ikke ryttere fra de nationer, vi normalt kæmper mod i forhold til medaljefordelingen, har været til start internationalt i større antal.

”Vi er velforberedte, og jeg tror holdet kan levere en rigtig god niveaumæssig præstation.” fortæller Astrid Gemal bl.a. i videoen.  


Fire til PL – tre skal ride på holdet

De fire ryttere, som kommer til at repræsentere Danmark ved PL, skal have deres heste i karantæne i Aachen den 10. august, og den 18. august flyver hestene mod Tokyo. Første konkurrencedag bliver den 27. august.

– Vi må tage fire ryttere med derud. De to første dage skal alle ride et individuelt program, og de bedste fra hver grad kvalificere sig til freestylen (kampen om de individuelle medaljer). Herefter er det op til landstrænerne at sammensætte et hold, bestående af tre ryttere, som så skal kæmpe om holdmedaljerne. – Vi håber på, at den rytter, som ikke kommer på holdet, kvalificere sig til den individuelle konkurrence, fortæller holdleder for paradressurrytterne Annette Bruun Jensen.

Se eller gense ridt og interview fra DM i paradressur ved Equitour