Skip to main content

Video: Nadja Sloth vandt Bundgaard Byg på sit unge talent

Otte år gammel er Favour Gersdorf – sin unge alder til trods scorede han og rytteren Nadja Sloth flest point i weekendens første kvalifikation i Bundgaard Byg, da Frederiksværk Rideklub holdt landsstævne.
| admin

Favour Gersdorf kom til verden i 2013, men selv om den velgående hest efter FOUNDATION – LEANDRO dermed kun er otte år, så har han allerede vist sit værd og talent som dressurstjerne.

Til weekendens landsstævne i Frederiksværk satte han og rytteren Nadja Sloth en tyk streg under, at de altså har helt tjek på dressurens sværeste øvelser.

Fredagens Intermediare 2 blev startskuddet til et stævne med flotte procenter og rosetter for den harmoniske ekvipage.

Flot debut

“Det var faktisk vores debut i Intermediare 2, men vi havde også vores bedste tur i netop den klasse. Han gik helt uden fejl, så jeg var meget tilfreds. Det var weekendens højdepunkt. Jeg har haft Favour Gersdorf, siden han var to år,” fortæller Nadja.

Parret scorede 72.281 %, hvilket rakte til en andenplads i klassen.

“Jeg havde ambitioner om at få en god hest, men han er bedre end forventet. Han er virkelig vokset med opgaven. Han har ikke været en wauw-hest. Det er først kommet, da han blev seks år. Han er mega ridelig og siger altid ja til opgaven.”

Samlet vinder

Lørdag stod der Bundgaard Byg Cup – Intermediare 1 på menuen for Nadja og hendes trofaste makker. Og de fortsatte den gode stime fra fredag.

Gense Bundgaard Byg Cup – Intermediare 1

“Jeg havde en rigtig god tur om lørdagen. Jeg fik et fint flow i traven og vist gode øvelser i galoppen.”

Og det var dommerne enige i. 73.728 % og en sejr blev de belønnet med.

Glemte sporerne

Søndag var lige ved at blive en tand for spændende for Nadja. Inden hun skulle på banen og ride kür, opdagede hun nemlig, at hun ikke havde fået sine sporer med til stævnet. Og så var gode råd dyre.

“Jeg var lidt udfordret, da jeg skulle ud at låne et par spore, ford han er sensitiv. Men han var flink på banen, selv om jeg endte med at ride med længere sporer, end jeg plejer,” fortæller hun.

75.208 % gav dommerne for programmet til musik, og det resultat var altså nok til at parret løb med den samlede sejr i kvalifikationen.

Gense Bundgaard Byg Cup – kür

“Nu skal jeg fortsætte med træningen herhjemme, og så skal vi forsøge at blive klar til Grand Prix. Han kan alle øvelserne. Han skal bare være lidt stærkere. Vi har bestemt ikke travlt.
Jeg håber også, at vi kan komme et international stævne og ride lille tur.”

https://www.instagram.com/p/CJtvzR6B4Xk/?utm_source=ig_web_copy_link
Favour Gersdorfs udvikling