Skip to main content

Video: På job med Mette Svare Ehlers

Berider Mette Svare Ehlers er en af mange trænere, som bruger deres erfaring og uddannelse på at lære andre at ride og træne deres heste. Vi møder hende i ridehallen i Hedensted til en samtale om uddannelse.
| admin

Det er koldt, bidende koldt i ridehallen. Hestens ånde kan ses i det kolde decemberlys, og inde midt på ridebanen står berider Mette Svare Ehlers. Hun træner ryttere på en søndag eftermiddag. Den ene rytter afløser den anden: den unge, lidt erfarne rytter på en nervøs og spændt unghest, den anden en hobbyrytter, som nyder at uddanne sin hest, især efter hun har fået en ny hofte, og ponyrytter Sille Højbjerg Skeldal Sørensen på den nye pony Amigo Pilekær.

Mette er dybt engageret i træningen. Hun bruger sin krop til at illustrere det, hun gerne vil have rytteren til at gøre. Taler, opmuntrer og engagerer rytterne, og fletter hele tiden noget rideteori ind i træningen.

”Jeg vil rigtig gerne dele, og give det videre, jeg har lært,” indleder hun. Mette blev udlært berider i 2010, og i dag driver hun sin egen salgs- og uddannelsesstald, Ehlers Equestrian ved Hedensted, samtidig med, at hun underviser ryttere på eget sted og bl.a. på ridecenteret i Hedensted.

”Jeg elsker at undervise, og syntes det er spændende og et privilegium at hjælpe folk med det, som for mange er deres bedste tid i livet – arbejdet med hestene,” siger hun.

Berider Mette Svare Ehlers. Foto: Zibrasport Equest

Træning og trænere

I magasinet Riders NOTEBOOKs december udgave satte vi fokus på den gode træningstime, om samspillet mellem elev og træner. Det gjorde vi sammen med beriderne Bjarne Nielsen og Dennis Fisker.

Læs også: Hvad er en god træningstime?

Berider Mette Svare Ehlers havde vi sat stævne i Hedensted til en samtale om træning og trænere, Mette siger bl.a.: ”Rideteorien er vigtig. Rytterne skal forstå baggrunden for den træning de laver.” Mette bruger en del af ridetimerne til at forklare den teoretiske baggrund for det, hun beder rytterne lave, når det passer ind i træningen. Hun er også engageret i at undervise de trænere og beriderelever, som kommer på skole i løbet af deres uddannelse.

Fra kørestol til ny pony

En af de elever Mette træner, da Zibrasport Equest kom forbi er 11-årige Sille Højbjerg Skeldal Sørensen på hendes nye 5-årige pony Amigo Pilekær.

Da vi mødte parret i Hedensted, var deres samarbejde ganske nyt, kun 6 uger havde Sille haft ponyen. At Sille igen er til hest, er en glæde for hende og familien. Sille faldt af sin tidligere pony og brækkede anklen så kompliceret, at hun en periode måtte sidde i kørestol. Anklen er nu vokset sammen, men ikke optimalt. Sille så under hele forløbet meget frem til at komme i sadlen på sin pony igen, og det lykkedes hende, men kort tid efter, blev ponyen syg, og måtte aflives. Amigo Pilekær blev indkøbt til Sille, som rider undervisning hos Mette to gange om ugen.

Har du lyst til at vide mere om den gode træningstime, kan du læse mere i magasinet Riders NOTEBOOK, hvor vi i december udgaven satte spot på dette i artiklen: Min træner forstår mig ikke.

Læs mere om Riders Notebook