Skip to main content

Video: Picasso – Amerikas mest berømte vildhest

Vildhesten Picasso er en af verdens mest berømte mustanger. Facebookgrupper følger hingsten, musikere skriver sange, og kunstnere maler billeder. Mange har et forhold til brogede hest – selv om de aldrig kommer til at se den i virkeligheden, og det skyldes Picassos udstråling og karisma og iøjnefaldende farver.
| admin

Det var fotografen Scott Wilson, der gjorde Picasso til alle mands eje. Han tog internettet med storm, da han offentliggjorde nogle fantastiske billeder af den vilde hest i de rå og uspolerede omgivelser i Sand Wash Basin, Colorado. Herefter gik det hurtigt, og i dag følger facebookgrupper hingstens bevægelser, turister valfarter til området for at få et glimt at den berømte hest, og billeder og kunstværker kan findes alle steder på nettet.

Hvad ved vi om Picasso

Picassos hjem er Sand Wash Basin i Colorado. Han spejler det barske miljø, han voksede op i. Flere ar dækker hans krop, og hver enkelt fortæller en historie. For som andre mustanger har Picasso været involveret i utallige slagsmål, han har overlevet temperaturer under frysepunktet, ligesom han har udstået de brutale somre i Colorado-ørkenen.

Det anslås, at han er 30 år gammel, hvilket er næsten uhørt for en vild hest, og han har tilbragt hele sit liv i naturen.

Siden 2020 har der kun været ganske få observationer af den gamle krigere, og det kan tyde på, at den ufrivilligt berømte hest måske har fået fred.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Sand Wash Basins vilde heste

Selvom Picasso er den mest kendte Mustang i Sand Wash Basin, strejfer mange andre vilde heste frit rundt i landet. Basin er hjemsted for omkring 700 vilde heste, der strejfer på 157.000 hektar føderalt land.

De vilde heste ses ofte rejse i små grupper Den nuværende bestand af vilde heste anses for passende af Bureau of Land Management (BLM), og roundups (indfangning af heste) har været få og langt imellem, i modsætning til andre steder.

Den sidste roundup i området skete i 2016, hvor 43 heste blev fanget og anbragt til adoption.

Hvert år rejser hundredvis af mennesker for at se de vilde heste i Sand Wash Basin. De fleste kommer om foråret, og alle besøgende skal holde en afstand på mindst 100 fod til enhver tid fra Mustangerne.

Kilde: Horsey Hooves