Skip to main content

Dramatisk første runde i mesterskabet for U18

To ryttere deler førstepladsen efter første runde af Agria-DRF-mesterskabet hos Absolute Horses. Dommerne måtte ændre tiden for den ene. To fik placering trods nedrivning.
| admin

Billede: Nikoline Dresler og Cascada. Foto: Absolute Horses

Der blev i den grad spænding til det sidste, da første kvalifikation til Stephex & Absolute Horses Agria DRF-mesterskab i ridebanespringning blev afviklet hos Absolute Horses på Tågerup ved Sommersted i nærheden af Kolding. 

Den allersidste rytter i klasse, Maria Barnewitz Schou på Seana, var nemlig ude for, at en bom faldt ned på en af de forhindringer, hun var på vej hen mod, så hun red en volte på forhindringen før. 

Hun protesterede voldsomt over det resultat, dommerne gav hende, og tiden blev rettet, så hun delte førstepladsen med Nikoline Dresler på Cascada, der havde ført hele vejen. 

På tredjepladsen kom Line Busk Heltborg på Gaville, der også var fejlfri på forhindringerne. Der blev redet Metode C, hvor fejl omregnes til strafsekunder, og det betød, at Noona Wildfang Linde på I-Caprioska blev nummer fire og Christian Svendgaard på Capacity Lady Lord nummer fem, selv om de hver havde en nedrivning.

Der var 32 startende. Fire blev diskvalificeret og en opgav. 

Glad vinder

Det var en glad Nicoline Dresler, der vandt kvalifikationen. Hun er 17 år, og det er første gang, hun deltager i mesterskabet. Hun konstaterede, at banen var svær, men også skal være det til et DM.

Maria Barnewitz Schou var også glad, da vreden oven på problemerne på banen havde lagt sig. Hun har redet mesterskaber, siden hun var ni år. Nu er hun 18, og det var derfor ekstra vigtigt for hende at få et godt resultat. 

Line Busk Heltborg på 17 år lagde ikke skjul på, at hun var overrasket. Hun har ikke startet ret mange 140 klasser. Men hun vandt indendørs DM i år.

Der er dog intet, der er afgjort endnu. Søndag rides to runder – anden kvalifikation og finale, og straftiderne fra i dag omregnes efter et kompliceret system til strafpoint, som fejl i de følgende runder lægges til. Så der kan ske meget.

Se start- og resultatlister her

Pressemeddelelse: Absolute Horses