Skip to main content

Carina går ikke efter World Cup finale

Carina Cassøe Krüth vandt den første afdeling af World Cup-serien på Vilhelmsborg. De bedste 9 ryttere i den vesteuropæiske liga får adgang til finalen i Omaha, men Carina passer på Heiline’s Danciera og går ikke efter en tur til USA.
| admin

De danske ryttere var helt urørlige på hjemmebane på Vilhelmsborg i den første afdeling af FEI Dressage World Cup-serien i den vesteuropæiske liga. Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera sejrede og scorede maksimumpoints foran Nanna Merrald Rasmussen/Blue Hors St. Schufro, Daniel Bachmann Andersen/Zippo M.I. og Andreas Helgstrand/Jovian.

Andreas Helgstand udtalte under stævnet til Zibrasport Equest, at hans to 8-årige heste Jovian og Queenparks Wendy skal have noget velfortjent ferie og gå få udvalgte stævner i vintersæsonen.

Læs også: Dommeruenighed i Specialen på Vilhelmsborg

Nanna Merrald Rasmussen har foruden Blue Hors St. Schufro yderligere 3 Grand Prix-heste, så hun er klar på at gå efter en af de 9 pladser, som er i spil til finalen i starten af april i Omaha. Denne weekend har hun redet World Cup kvalifikation i Lyon på Atterupgaards Orthilia og hun opnåede 5. plads.

Læs også: Nanna Merrald og Andreas Schou flyvende i Lyon

Daniel Bachmann Andersen fortæller: ”Jeg kunne godt tænke mig det, og går også efter det,” indleder han, men han understreger, at det også afhænger af, hvordan samarbejdet med den nye Grand Prix-hest han har i stalden udviklet sig. Det er den 11-årige Westfaler-hingst Vayron e. Vitalis, som han har fået stillet til rådighed af en tysk ejer.

Daniel forventer at starte Vayron ved det internationale stævne på Blue Hors i november. Han har redet Vitalis-sønnen til stævne herhjemme, ved Kristinelund Horse Festival, hvor de opnåede 76,5% i Grand Prix. ”Jeg tror rigtig meget på han sammen med Zippo M.I., fortæller Daniel, som dog lige afventer, hvordan det udvikler sig med de to Grand Prix-heste over vintermånederne. Også han har EM i Riesenbeck i starten af august i fokus.

Læs også: Daniel: Han har udviklet sig meget

FEI Dressage World Cup™ Vilhelmsborg, Daniel Bachmann Andersen/Zippo M.I., Nanna Merrald Rasmussen/Blue Hors St. Schufro og Carina Cassøe Krüth / Heiline’s Danciera. Foto ©FEI/Kim C Lundin

Carina: EM til sommer er målet for Danse

På pressemødet efter afslutningen på World Cup-konkurrencen på Vilhelmsborg fortalte Carina: ”Jeg håber jeg kan ride nogle World Cup-stævner, men hovedmålet er stadigvæk EM til sommer. Og derfor syntes jeg ikke, jeg kan tillade mig at flyve hende til finalen i USA.”

Fire ligaer udgør FEI World Cup-serien i dressur, og der er 11 kvalifikationsstævner i den Vesteuropæiske Liga, som Danmark tilhører. Herfra går 9 ryttere videre til finalen i Omaha til april. Og titelholder, Jessica von Bredow-Werndl har netop indløst billet til finalen ved at vinde kvalifikationen i Lyon denne weekend efter nogle få måneders barsel.

Carinas nye, flotte kür

Carina debuterede sin første kür ved DM i 2020, hvor hun vandt sølv. Dengang udtalte hun, at det var en svær kür, som de to lige skulle ”vokse ind i”. Den højeste score, hun har opnået med denne kür kom ved CDI5* ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning i år, hvor de opnåede 86,995% og ved World Cup finalen i Leipzig blev det til en 4. plads med 84,971%

Carina har elsket sin kür, men samtidig også været lidt irriteret over en meget svær passage med ettere og to’er changementer i serie, hvor hun af og til har fået fejl.

”Det er en kæmpe proces, og en ret dyr proces at lave en ny kür, indleder Carina og fortsætter: ”Det startede faktisk allerede til VM (Herning2022), hvor jeg mærkede jeg ikke gad ride den kür mere. Jeg elskede den, men nu føltes den bare lidt træls,” erkender hun. Carina gik i gang med processen sammen med Edgar fra Dressage & Music. Det er også ham, som stod bag Maydays kür og Danses første kür.

”Jeg fortalte ham, hvad jeg godt kunne tænke mig, og så gik jeg i gang med at filme det program, jeg havde besluttet mig for at ride. Den første jeg lavede, var for kort, den næste for lang, og så nåede jeg frem til en længde, som passede. Så begynder Edgar at sende forslag til musik den anden vej,” forklarer Carina. Hun fik det færdige resultat få dage før starten på Vilhelmsborg.

Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera. Foto: Zibrasport Equest

“Jeg havde lidt af en fest med den gamle kür, og jeg ville beholde den samme stemning, men ikke den samme musik. Jeg synes altid, musik er meget personligt, og küren er meget personligt. Jeg vil gerne fortælle publikum lidt om mig selv, og hvad jeg kan lide, og hvor jeg kommer fra gennem min kür. Jeg er vokset op med at lytte til boybands som Backstreet Boys og One Direction, da jeg var teenager i 90’erne, det var en del af mit liv,” forklarer hun.

At producere en ny kür er en lang proces, og det er også en kostbar proces. Derfor rider mange topryttere den samme kür i årevis. Det gælder også om at få sammensat den, så den giver høje points hos dommerne i sværhedsgrad, men samtidig ikke lave den mere svær og ”kringlet” end den er ridbar, og der kan opnås et flow i den. Og alle dele er lykkes i Carinas nye kür til Heiline’s Danciera der indbagte hende 85,925% første gang hun red den.

”Da jeg fik regningen, blev jeg først glad, for jeg tænkte, at jeg havde fået lidt rabat i forhold til min første kür. Det var lige til det gik op for mig, det var første rate,” fortæller Carina afslutningsvis med en latter.