Skip to main content

Endnu en topplacering til Anna i Aachen

Anna Kasprzak er kommet stærkt tilbage i internationale topsport efter sin graviditet og barsel, i Grand Prix Special ved CHIO i Aachen kom hun ind på en tredjeplads med Rock Star af dommerne vurderet til 75,064%
| admin

Anna Kasprzak og 13-årige Rock Star fik taget passagen med ind på banen fra opvarmningen i dag. Han viste også flotte travøgninger, og igen et galopprogram med imponerende pirouetter, men desværre også en lille fejl i de ellers meget store og flotte 2’er changementer. Rock Star lå på en tendens til over 77% efter den frie skridt, lidt uro i den samlede skridt, kostede dyrt og det samme gjorde fejlen i 2’er changementerne.

Anna fortæller: ”Det er lidt ærgerligt med fejlene, men jeg syntes, han gik rigtig godt. Det er kun min tredje Special med ham, så det er ganske godt. Jeg er super tilfreds, og han gik mega godt på opvarmningen. Vi skal hjem og have kigget detaljerne igennem, men vi er kommet et langt stykke vej,” slutter Anna Kasprzak fra Aachen.

Super sæson for Charlotte Fry

Charlotte Fry har haft en forrygende sæson i år. Bronze ved OL med teamet fra Storbritannien og sølv ved EM i Hagen med holdet. Nu på ny hest ved CHIO Aachen Glamourdale e. Lord Leatherdale/Negro, som hun vandt UVM guld med, da hingsten var 7 år i 2018. På trods af 11-ettere (der må kun være 9) på midterlinjen mellem de to pirouetter opnåede hun 77,170% flere topkarakterer på 8 og 9-taller et enkelt 10-tal for galopøgningen fra den danske 5-stjernede dommer Susanne Baarup blev det også til undervejs. Piafferne er endnu ikke helt regelmæssige, hos den 10-årige hollandske hingst, men der er en stor fremtid for parret, der trænes af den danske OL-rytter Anna van Olst, det sammen med sin mand Gert Jan driver en hingstestation og træningsstald i Holland. Det er også van Olst Horses, der er ejer af avlshingsten, som sluttede på andenpladsen.

Fabienne Müller-Lütkemeier fra Tyskland vandt den 4-stjernde Grand Prix torsdag. Den tidligere landsholdsrytter havde blot sin anden start i Special med Valesco, og hun red sig igen i front med 77,638% på den 10-årige Vitalis-søn.

Sara Aagaard Hyrm nr. 4

I Young Riders testen i Aachen i dag kom Sara Aagaard Hyrm og Skovborgs Romandinov ind på 4. pladsen med 74,294% Mens den hollandske rytter Marten Luiten og Fynona trak fra konkurrenterne med over 78% lå hollandske Thalia Rockx og tyske Luca Sophia Collin på godt 74% Desværre var dommerne lidt uenige om Saras ridt, der blev vurderet fra 2. plads (to dommere) til en 8. plads.

Fiontini over 76% med Kittel

I CHIO Aachen rider rytterne også 5-stjernet Nations Cup, og på det svenske hold er den danske varmblods hoppe Fiontini e. Fassbinder opdrættet af Henrik Hansen og redet af Patrik Kittel. De to har blot været et par i kort tid, men den øvelsesstærke hoppe og den erfarne svenske rytter har fundet sammen. Og Patrik skriver da også på sin Instagram: Tak Fio, jeg er så stolt af dig! Grunden til dette var en placering som nr. 3 med 76,261% efter den hollandske vinder Dinja van Lire/Hermes der opnåede 78,022% og Charlotte Fry/Dark Legend med 76,717% Isabell Werth og DSP Quantaz fulgte efter på fjerdepladsen med 76,130%, og netop med Quantaz, har Isabell Werth udtalt til den tyske avis Stuttgarter Zeitung, bliver målet en plads på det tyske landshold ved OL i Paris om tre år. Derefter tænker dressursportens ukronede dronning, at det er forbi for hende i international topsport. Efter mere end tre årtier og 41 guldmedaljer, overvejer hun at stoppe sin internationale karriere, og hellige sig træning.

Start- og resultatlister