Skip to main content

Herpesvirus-udbrud i Østrig

Der er dårlige nyheder fra Tyrol. I en af de store og velrenommerede dressurstalde i Østrig er der fundet et udbrud af den frygtede EHV-1.
| admin

Det er desværre ikke kun i Spanien, at Herpesvirus truer ridesporten.
I Østrig hærger der lige nu et udbrud i den anerkendte dressurstald Schindlhof, der hvert år er vært for et populært CDI-stævne.

Hvordan smitten er nået dertil vides endnu ikke, fordi ingen heste fra stalden har deltaget i konkurrencer – og der er heller ikke kommet nye heste ind i stalden. Det beretter pferderevue.at.

I alt er 14 ud af 40 heste opstaldet på Schindlhof, der er ejet af familien Haim-Swarovski, allerede syge. Og to af dem er alvorligt svækket, da de står med høj feber. Det er via PCR-test bekræftet, at hestene desværre er inficeret med Herpesvirus EHV-1.

Kontrol på situationen

Klaus Haim, ejer af stedet, fortæller til Tiroler Tageszeitung, at de ikke kan forklare, hvor smitten stammer fra. Ingen af deres heste har deltaget i stævner, og deres unge heste er desuden netop blevet vaccineret.

At udbruddet i Østrig har sammenhæng med det i Valencia udelukker Josef Kössler, chef for Østrigs veterinærdirektorat.

På Schindlhof har man heldigvis situationen under kontrol. Ifølge Tiroler Tageszeitung er de syge heste isoleret i en separat stald.
Siden mandag er der desuden ikke kommet meldinger om flere smittede heste.