Skip to main content

Nordiske mestre fra samme sønderjyske by

Jacob Theodor Schmidt og Victoria Sophia Hjorth-Madsen er begge opvokset i Bolderslev. For nylig vandt de to kammerater guld til NM i Finland.
| admin

Ifølge Wikipedia bor der ikke mere end 1.136 indbyggere i sønderjyske Bolderslev.

Alligevel kan byen prale af at huse hele to nordiske mestre i ridebanespringning. Jacob Theodor Schmidt og Victoria Sophia Hjorth-Madsen var en del af det juniorteam, der vandt guld i ridebanespringning, da Nordic Baltic Championships 2021 fandt sted i finske Ypäjä i begyndelsen af juli.

Læs om de danske rytteres mange medaljer

Koncentrationen var stor, da der blev gået bane i Finland (Foto: Privat)

Det bliver i familien

Mens Jacob Theodor Schmidt er søn af avler Jørgen Schmidt, der ejer Bøgegården, så har Victoria Sophia Hjorth-Madsen en tæt relation til Flemming Schultz, der også har avlet utallige topheste.

“Min mor flyttede til Bolderslev, da hun mødte Flemming Schultz. Jeg er født på Sjælland, men min mor, min søster og jeg flyttede herned, da jeg var tre år.

Og vi bor på gården, som Flemming har bygget, der ligger nær Bolderslev.

Min mor har redet meget dressur, da hun var yngre, så det er kommet meget naturligt for mig at begynde at ride. Der har altid være heste i vores familie – Flemmings far har også avlet heste,” fortæller den 18-årige springrytter.

 Line Busk Heltborg, Victoria Sophia Hjorth-Madsen, Mette Jensen, Clara Roesgaard Kristensen samt Jacob Theodor Schmidt vandt holdguld (Foto: Privat)

Kender hinanden på kryds og tværs

Juniorteamet har et helt unikt sammenhold, understreger Victoria. De unge ryttere har mødtes på stævnepladsen de seneste år, og det har udviklet sig til venskaber.

“Vi har et godt sammenhold, og vi kender hinanden. Jacob og jeg kender også hinanden her fra Bolderslev, og vi rider undervisning sammen.

Mette, Clara, Line og jeg har været til stævne sammen i udlandet, så det er dejligt, at man kan glæde sig på hinandens vegne,” fastslår den nykårede nordisk mester.

Jacob og Victorias venskab er også smittet af på deres heste Catwalk V og Ninja Lille Lunden.

“Det var en lang tur frem og tilbage til Finland, men vi kørte sammen med Bøgegården. Catwalk og Ninja er bare blevet bedste venner efter de har stået sammen i transporteren.”

DM venter

Når Victoria ikke sidder i sadlen, så koncentrerer hun sig om skolen. Efter sommerferien gælder det 3.g, og når huen er i hus, så skal hestene have fuld fokus.

“Næste store mål er DM. Jeg skal lige ride et stævne eller to inden. Efter gymnasiet vil jeg gerne holde et sabbatår og satse på min ridning.”