Skip to main content

Nu ser vi frem til ECCO Cup finalen

Sidste år måtte dele af ECCO Cup Finalen aflyses pga. coronapandemien, nu venter den spændende finale foran os, da Blue Hors lægger faciliteter til finalen den kommende weekend
| admin

Tilbage i 2004 blev ECCO Cup en realitet. Det var ponylandstræner i dressur Vibeke (Vibsen) Degn Andersen og holdleder Rigmor Kristensen, der sammen med Hanni Toosbuy Kasprzak fik sat gang i tankerne og udviklingen af ECCO Cup sammen med dressurdommer Kurt Christensen. Dengang ville det internationale rideforbund, FEI implementere kür i den individuelle finale ved EM for ponyer. ECCO Cup, med finale i kür ved hvert ECCO Cup stævne, ville give rytterne erfaring i at ride til musik. Den satsning er i høj grad lykkes.

ECCO Cup har været en væsentlig faktor i talentudviklingen i dressur, og i dag er flere af rytterne i senior bruttotruppen et produkt af den populære Cup. Blandt andet OL-rytterne Nanna Skodborg Merrald og Cathrine Dufour har deltaget i ECCO Cup helt fra ponyårene.

ECCO Cup for flere årgange

Nu afvikles der ECCO Cup for pony kat. II og I, junior- og ungryttere samt U25-ryttere. Der har været afviklet tre kvalifikationsstævner i denne sæson, hos Kolding og Sundeved Rideklub og Solrød (pony) og Heslegård Sportsrideklub (hest). I weekenden den 25. – 28. november er der finale på Blue Hors, og Zibrasport Equest streamer fra stævnet lørdag og søndag.

Der er ECCO Cup finale på Blue Hors den kommende weekend. Foto: Blue Hors

Klar til finalen

Det er Sofia Rosenkilde og Dot Com, der har samlet flest points til finalen for kat. II. For kat. I er det Cornelia Munch Sinding, som topper listen med to ponyer: AJ Don’t You Forget About Me, og Terbofens Charico. Mest vindende juniorrytter er Alexander Yde Helgstrand og Grevens Sa’Va. Og hos ungrytterne er det Ida Kristine Bjørn som topper listen med Søgård Ballerina. Hos U25-rytterne er det Karoline Rohmann og Jakas Don Louvre, som har samlet flest point foran sidste års vinder Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver.

Gå på jagt i vores videoarkiv, og se ridt fra sidste års finaler. Finalen for U25 blev aflyst. ECCO-Cup finaler i dressur for heste og ponyer Archives – Zibrasport Equest

Om ECCO CUP
Det har altid ligget ECCO på sinde at støtte op omkring unge, der gennem deres sport udviser målrettethed, engagement og dedikation. Derfor er formålet med ECCO Cup’en at fremme den danske ungdomselite indenfor dressursporten, således ekvipagerne får mulighed for at dygtiggøre sig til at konkurrere på internationalt niveau. ECCO Cup strækker sig fra kategori II ponyer til ECCO U25 Grand Prix og understøtter dermed de unge talenters rytterkarriere i et kontinuerligt forløb

Følg med på Zibrasport Equest

Se de spændende ECCO Cup Finaler fra Blue Hors for Pony, Junior, Ungrytter og U25 d. 27. -28. november 2021 fra Blue Hors.

Premium Medlemmer: 0 kr. (adgang købes i kassen til 0 kr.)
Basic Medlemmer: Pay pr view 79 kr. (gælder kun til livestreamingen og ikke til arkivet efterfølgende.)

Start- og resultatlister

Med forbehold for ændringer.

Problemer med at logge ind eller lignende – få hjælp i Ofte stillede spørgsmål

Husk at du kan købe video af dit ridt i bedste kvalitet – ser mere her