Skip to main content

Peter er klar til sit andet OL

Peter Flarup er tæt på at skulle i konkurrence for første gang ved OL i Tokyo. Han ser frem til at komme i gang, og håber på en finaleplads
| admin

Danmark er repræsenteret i alle ridediscipliner ved OL, hvilket er meget usædvanligt. Danmarks repræsentant i military er erfarne Peter Flarup, 45 år, der deltog ved Legene i Hongkong i 2008 med Silver Ray. Peters makker ved dette OL er den danske varmblodsvallak Fascination e. Favorit Ask opdrættet af Jørn-Ove Jørgensen, en hest som Peter har redet bl.a. ved UVM i 2017 og 2018.

Military består af tre forskellige konkurrencer: dressur, terrænspringning og ridebanespringning. Terrænspringningen, som afvikles på søndag, består af en bane på ca. 4500 meter med omkring 38 naturforhindringer med grøfter, dybe landinger, forhindringer i vand med meget mere.

Banen er svær!

Banen, der er anlagt på en kunstig ø ud mod Tokyo-bugten, vurderer Peter som meget svær: ”Den er meget snørklet, så tiden bliver et kæmpe isue. Når den er det, så er man nødt til at satse, og så vil der komme fejl. Det er ikke uundgåeligt. Det er også det, de er ude på, at få hesten til at løbe udenom et smalt spring eller et hjørne. Og den måde forhindringerne er bygget på indbyder til, at man er nødt til at ride med fuld risiko hele vejen. For at kunne komme med i toppen. Om det er en fordel for mig. Det er det nok ikke, men det er nu engang sådan det er.

Vi er ikke taget herud for at safe-den, vi er taget herud for at satse. Der skal lidt held til, og nogle andre ting.

Peter Flarup
Peter Flarup fanget i stalden i Tokyo. Foto: Gitte Søby

Mega fedt

”Det er mega fedt at være til OL, og det er mega fedt at være sammen med dressurrytterne, og nu venter vi på Andreas (Schou) som lander lige om lidt. Så vi får lidt holdånd ud af det. Jeg er lidt misundelig på dressurrytterne og den måde de ligesom kan fungere som et team, så vi har noget vi skal hjem og arbejde med for at få nogle flere ryttere gjort klar til det her.” slutter Peter Flarup.

Peter Flarup skal have Fascination gennem vettjek torsdag, fredag og lørdag går det løs med dressur, hvor de ca. 60 ryttere bliver fordelt over to dage. Søndag går hestene i terrænet, og så afsluttes militarykonkurrencerne mandag med ridebanespringning.

Se programmet HER

Da rytterne var i karantæne i Aachen benyttede Peter lejligheden til at få pudset formen af i dressur, under kyndig vejledning af dressurlandstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

https://www.facebook.com/danskrideforbund/posts/4274469465952085