Skip to main content

To nye danske springmestre fundet i Sønderborg

Søndagen bød på hele to finaler i de indendørs Agria DRF-mesterskaber i springning hos Sønderborg Sportsrideklub. Hos juniorerne kunne Line Busk Heltborg på Gaville modtage guldmedaljen, mens Maria Barnewitz Schou på Seana sikrede sig mesterskabstitlen hos ungrytterne.
| admin

Agria DRF-mesterskabet for juniorer4 ekvipager med bedste udgangspunkt

I juniorernes mesterskab havde kun 4 af de 23 startende ekvipager klaret sig fejlfri gennem første runde, og dermed havde de det bedste udgangspunkt til søndagens finalerunde. Mesterskabet skulle nemlig afgøres ved sammenlægning af fejlene fra første runde og finalen, der skulle springes på en 135 cm høj bane.

Ladies omspringning

16 ekvipager var klar på startlisten i finalen, og blandt de 4 ekvipager med 0 fejl fra første runde kom hele 3 fejlfrit gennem finalerunden. Det var Line Busk Heltborg (Kongsvad Rideklub Thorsager) på Gaville, Frida Munk Lassen (Hestehavens Rideklub) på Chaleen og Linnea Ilsøe Madsen (Kongsdal Rideklub) på Medina EM, og dermed var der lagt op til masser af girl power i omspringningen om medaljer.

Mesterskabsguld til Heltborg

Både Line og Frida var fejlfri i omspringningen, men da Line og Gaville kom gennem banen på 35,76 sekunder mod Frida og Chaleens 41,56 kunne de lade sig hylde som nye danske mestre. Stort tillykke til dem og også tillykke til Frida med sølvet og Linnea med bronzen.

I Agria og DRF-mesterskab for ungryttere blev det til guld til Maria Barnewitz Schou, sølv til Camilla Mortensen mens bronzen gik til Maria Langhoff. Foto: Zibrasport Equest

Agria DRF-mesterskabet for ungryttereTre ekvipager med dobbelt 0

Seks af de 21 deltagende ekvipager i ungrytternes mesterskab var kommet fejlfrit gennem første runde og havde derfor alle muligheder for selv at afgøre medaljeplaceringen. Den mulighed udnytterede tre af disse ekvipager til fulde på den 140 cm høje bane i søndagens finalerunde, da de alle præsterede endnu en nulrunde. Hermed stod det klart, at medaljerne skulle fordeles efter omspringning.

Barnewitz til tops

Det var Maria Nørregaard Langhoff (Hedensted og Omegns Rideklub) på Diarada, Maria Barnewitz Schou (Ponygården Solvangs Rideklub) på Seana og Camilla Mortensen (Brande Sportsrideklub) på Handybeat, der skulle fordele medaljerne mellem sig. Alle tre viste verdensklasse med hver endnu en fejlfri tur i omspringningen, men hurtigst var Barnewitz og Seana med 32,85 sekunder, og dermed kunne de indtage den øverste podieplads. Sølvet gik til Camilla med en tid på 33,46, mens Maria Langhoff kom ind i tiden 38,83 og dermed kunne modtage bronzemedaljen.

Stort tillykke til alle medaljetagere. 

Du kan finde alle resultater fra mesterskabsstævnet her.