Skip to main content

Vi skal tale meget mere om hestens holdbarhed

Dette udtaler H.K.H. Prinsesse Benedikte i en artikel på Hestens Værns hjemmeside. Hun opfordrer til, at ryttere og trænere i langt højere grad har fokus på holdbarhed i træningen.
| admin

Foreningen Hestens Værn vil gerne sætte fokus på hestens holdbarhed og i dette interview giver protektor for Hestens Værn Hendes Kongelige Højhed, prinsesse Benedikte en kærlig, men bestemt opsang til ryttere.

Hun mener, at der skal tales meget mere om holdbarhed både for hestenes og for sportens skyld.

-Vi skal behandle vores heste ordentligt. Vi elsker dem ellers omgik vi dem ikke. Jeg vil da gerne gå så vidt som til at sige, at hvis en hest en dag, hjemme eller på konkurrencebanen, ikke lever helt op til rytterens forventninger, bliver det hurtigt til at hesten havde en dårlig dag. Men hvad med at vende blikket lidt ind mod sig selv? For det kunne jo være, at det var rytteren, der havde en dårlig dag, siger Prinsesse Benedikte.

Hesten skal være sund i hovedet, ikke kun i kroppen

H.K.H. prinsesse Benedikte

Ikke alle ryttere er bevidste om, hvor vigtig den korrekte grundridning er.  Det falder også tilbage på beridere og trænere.

-Jeg tror nogle gange, at det handler om, at man ikke har sin grundridning ordentligt på plads, og her tror jeg at beriderne skal være meget opmærksomme, siger Prinsesse Benedikte. Korrekt grundridning er vigtig for alle ryttere på alle niveauer, pointerer hun:

-Selv om man er rytter på eliteniveau, betyder det ikke altid, at grundridningen sidder lige i skabet. Hvis ikke det er på plads, giver det for mange skader i sidste ende, og det går ud over hestens holdbarhed. 

Læs hele artiklen på Hestens Værns hjemmeside