Skip to main content

Berøringsforbud er endelig vedtaget

Det tyske rideforbund har nu endegyldigt besluttet, at berøring af heste i forbindelse med springning er forbudt.
| admin

I begyndelsen af ​​marts besluttede det tyske ridesportsforbund, at berøring ved springning skulle forbydes. På en FN konference i Münster er forbuddet nu blevet beseglet af FNs advisory board. (Det tyske rideforbund forkortes FN red.)

Og det var en enstemmig beslutning, lyder det ifølge pferderevue.

Ændringen træder i kraft, så snart den er offentliggjort på forbundets hjemmeside.

Læs også: Nu er berøring af heste forbudt i Tyskland

Træningsmetoden med at berøre heste ved springet blev medtaget i FNs retningslinjer for ridning og kørsel i 1990’erne som følge af den såkaldte “barring-affære”.

Allerede dengang havde en ekspertkommission behandlet det i detaljer og var kommet til den konklusion, at der ikke var nogen indvendinger mod denne træningsmetode, forudsat at den blev gennemført under visse betingelser.

Læs mere: Hvad betyder ’berøring’ i tysk springsport

Ludger Beerbaum i søgelyset

Med optagelsen i retningslinjerne for ridning og kørsel blev berøring ved springet en anerkendt træningsmetode for heste.

I forbindelse med en reportage på RTL Extra i januar 2022 kom FN dog frem til, at der ved berøring i praksis er stor risiko for afvigelse fra beskrivelsen i vejledningen.

Læs mere om den sag her

Selv eksperter har ofte svært ved at illustrere og formidle, hvor grænsen går mellem berøring og barring – der er klart i strid med dyrevelfærden.