Skip to main content

Positiv spring-weekend før VM i Herning

Igen i Påsken har flere springryttere jagtet VM-kvalifikation forud for VM i Herning til august. Og Andreas Schou beviste igen, at han og Darc de Lux er et stærkt kort til en finaleplads ved VM i Herning.
| admin

Flere af de hjemlige springryttere jagter den internationale VM-kvalifikation forud for det 4-dobbelte verdensmesterskab i Herning til august. Det bliver springningen, som afslutter 10 dages konkurrencer i Herning med Agria Super Sunday den 14. august, hvor de individuelle medaljer skal afgøres blandt feltets 25 bedste ryttere efter tre forudgående konkurrencer, som bl.a. omfatter afgørelsen i holdkonkurrencen fredag aften den 12. august mellem de 10 bedste nationer.

Danmark har plads til et hold ved VM, men det kræver, at rytterne har klaret de internationale kvalifikationskrav.

Læs også: Linnea og Rikke har første VM-kvalifikation i hus!

En af de ryttere, som har kvalifikationen i hus er Andreas Schou på Darc de Lux e. Darco/Contender opdrættet af Pia og Morten Augustinus på Fyn.

Læs også: Fynsk avlerpar krydser fingre for Darc de Lux

I Påsken var parret til start ved det 5-stjernede stævne: Hubside Jumping Grimaud – Golfe de St. Tropez, som et led i forberedelserne til VM i Herning.
“Det var et imponerende startfelt med, jeg tror, 10 top 25 ryttere til start, indleder landstræner Bo K. Møller, og han var meget tilfreds med Andreas og Darc de Lux’s præstationer for det lykkedes Andreas Schou at ride sig ind på 5. pladsen i den 5-stjernede Grand Prix, hvor der blev redet om 200.000 Euro. 8 ryttere formåede at ride fejlfrit i hoved- og omspringningen, og klassen blev vundet af Henrik von Eckermann/King Edward, som betegner omspringningen som den bedste han har redet på OL-hesten. De stoppede tiden på 41,67 sekunder og indkasserede 50.000 Euro. Andreas Schou og Darc de Lux stoppede tiden på 43,09 sekunder og kunne rejse hjem med 14.000 Euro.

Linnea sikrede anden kvalifikation

Linnea Ericsson-Carey og Skorphults Baloutendro sikrede første VM-kvalifikation sidste weekend i Arezzo, hun er blevet i Italien, og har i Påsken redet den anden kvalifikation hjem, da hun og Skorphults Baloutendro e. Contendros opnåede en andenplads i Grand Prix-klassen efter to fejlfrie runder.
Martin Dinesen Neergaard fik desværre 4 fejl i hovedspringningen med Rikke Haastrups First Choice HT e. Favorit Ask.

Lars Nørgaard Pedersen og Bøgegårdens Gladiola – den regerende danmarksmester. Foto: Zibrasport Equest

Vandgraven kostede Lars og Gladiola en kvalifikation

De regerende danmarksmestre Lars Nørgaard Pedersen og avlshingsten Bøgegårdens Gladiola e. Bøgegårdens Graf Stakkato (opdr. Stina og Jørgen Schmidt) har sikret en VM-kvalifikation, men mangler endnu 2 fejlfire 3* Grand Prix-klasser eller to fejlfrie 4* Grand Prix klasser. Det var muligt for parret at sikre deres anden kvalifikation i Linz i Påsken. Desværre for Lars og det danske hold, ramte Bøgegården Gladiola lige netop listen bag vandgraven. De opnåede en 6. plads i Grand Prix-klassen, men altså ingen VM-kvalifikation i denne omgang. Vinder af klassen blev World Cup-vinder Martin Fuchs på Commissar Pezi, Lars og Gladiola kom ind på 6. pladsen.
Resultatet i Linz

En positiv weekend for dansk springsport

Landstræner Bo K. Møller ser meget positivt på Påskens danske resultater: “Det er den 4. Grand Prix-klasse i træk, hvor Gladiola ikke rører en bom, så listen bag vandgraven, det var godt nok ærgerligt.”

Lars har dog flere muligheder for at få de to sidste kvalifikationer bl.a. på hjemmebane i Uggerhalne ved Equitour den 17. – 22. maj, i Sopot og i Pragh.