Skip to main content

Shetlandsponyer skal få blomster og insekter tilbage

Vintergræsning af Shetlandsponyer har haft gavnlig effekt på et naturområde ved Hadsund.
| admin

Seks shetlandsponyer skal hjælpe naturen tilbage på sporet ved at afgræsse et gammelt naturområde, Dalsminde syd for Hadsund. De er med til at give nyt liv til blomster og insekter, og dermed være med til at få farverne tilbage i det tidligere så blomstrende, smukke naturlandskab, der nu er forsvundet i græs.

Hestene græsser på det fem hektar store areal og de er, med deres tænder og hove, med til at give ly og luft, så andre plantearter end græs, igen kan få fodfæste i området.

Både når shetlandsponyerne spiser, går, klør sig og sågar laver hestepærer, har det en positiv effekt for biodiversiteten i området, for også i de mange hestepærer rundt omkring i slugten giver nye muligheder for liv til insekter og biller.

Kan seks shetlandsponyer virkelig gøre så stor forskel?

“Det mener vi jo, at de kan, og vi kan se, at på det projekt vi har fået op at stå herude, så har de bidraget med rigtig meget,” svarer biolog i Mariagerfjord Kommune Mette Vesterhaab Nielsen til TV2 Nord.

“Når man sætter helårsgræssende dyr – og især heste – på sådan nogle arealer, så kvitterer det med en biodiversitet af en anden liga,” fortsætter hun.

Hele året justerer en dyrholder antallet af dyr, som græsser i Dalsminde, så der altid er mad nok til alle, og i de frodige sommermåneder græsser også både køer og får i området.

Se indlæg fra TV2 Nord: