Skip to main content

Tobias: Det er helt vildt, vanvittigt!

Tobias Thorning Jørgensen vandt guld med afstand til konkurrenterne ved PL i Tokyo, og han fik et opkald fra kronprinsen
| admin

“Det er så ubeskriveligt på en eller anden måde,” indleder 21-årige Tobias Thorning Jørgensen efter han og Jolene Hill har vundet guld i grad III. Medierne herhjemme flyder over af lovord om hans resultat.

Selv er Tobias i fuld gang med at fokusere mod de kommende dage. Han har fået smag for medaljer, fortæller han fra Tokyo. Han fik et opkald fra H.K.H. Kronprins Frederik: “Det er jo helt vanvittigt, at han gider følge med i parasport, og så lille mig fra Give af, der får sådan et opkald. Det er jo helt ekstraordinært;” slutter Tobias.

Tobias sikrer den første medalje til Danmark

Der var på forhånd høje forventninger til Tobias Thorning Jørgensen (Give), der topper verdensranglisten og er regerende europamester, og han formåede at holde både nerverne i ro på Equestrian Park i Tokyo. Med et ridt, hvor alt gik op i en højere enhed, scorede Tobias Thorning Jørgensen og Jolene højest karakterer af alle 18 ryttere i grad III, da de med 78,971 % sikrede sig paralympisk guld. En imponerende præstation af den unge rytter, der selvfølgelig var både stolt og glad.

– Det var helt fantastisk! Jeg var meget fokuseret derinde og tog hele tiden én øvelse ad gangen. Det er sjældent, at jeg smiler, når jeg rider ud, men min mavefornemmelse var der bare. Jeg er bare så glad, jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, og hesten var der bare hele vejen rundt.

En rørt Tobias Thorning Jørgensen fik overrakt blomster og medalje af formand for Parasport Danmark, John Petersson, inden Dannebrog gik til tops til tonerne af ’Der er et yndigt land’, og han havde svært ved at forstå, hvad han lige havde præsteret.
– Det er jo helt vildt… Det er vanvittigt. Jeg tror ikke, at det helt er gået op for mig endnu. Det er en helt fantastidk fornemmelse, og jeg glæder mig til lige at kunne trække vejret og sætte mig ned og nyde det her.

Sølvmedaljen blev vundet af den forsvarende paralympiske mester fra legene i London og Rio, Natasha Baker, der sammen med hesten Keystone Dawn Chorus blev bedømt til 76,265 %, mens bronzemedaljen blev vundet af hollandske Rixt van der Horst og Findsley, der opnåede 75,765 %.