Skip to main content

Læs Carina Cassøe Krüths reaktion på OL-udskydelse

OL er rykket til 2021, hvilket også betyder, at det danske dressurhold må vente et år med at vise deres kunnen på banen. Selv om det endelig hold endnu ikke var udtaget, så var Carina Cassøe Krüth og yndige Heiline’s Danciera e. Fürstenball/ De Niro en stærk kandidat til én af pladserne, men Carina tager det hele i stiv arm.
| admin

Det danske dressurhold skal ligesom alle andre atleter vente et år med at rejse til Japan for at deltage i OL. Den store begivenhed er rykket til 2021, fordi usikkerheden i forhold til coronavirussen er for stor.

– Som vi har sagt i nogle dage, så vi ingen anden mulighed end at udskyde OL. Derfor er vi tilfredse med beslutningen, hvis ellers man kan tale om tilfredshed i denne vanskelige tid, siger Niels Nygaard, der er formand for DIF og Danmarks Olympiske Komité. Han fortsætter:

– Nu har vi den udskydelse, som vi håbede på og kan derfor sammen med Team Danmark, de internationale og nationale forbundene og atleterne trække i arbejdstøjet. Der er masser af svære spørgsmål at tage fat på som fx, hvad udskydelsen betyder for atleternes kvalifikationer, for vores økonomi, ja, for hele den danske OL-deltagelse. Svarene har vi ikke endnu, men nu er der endelig en form for ro til at arbejde med udskydelsen, lød det tidligere tirsdag i en pressemeddelelse.

Mere rutine
Men hvad med dem det hele handler om i forhold til de ændrede planer? Zibrasport Equest har været i kontakt med en af de stærkeste dressurryttere i Danmark for tiden – Carina Cassøe Krüth.
Hun og hoppen Heiline’s Danciera imponerede alle med deres Grand Prix, da Dansk Varmblods Hingstekåring var vært for CDI5*. Med fantastiske 76.413% blev ekvipagen nummer to efter Cathrine Dufour og Bohemian.

Den endelige Tokyo-hold var endnu ikke udtaget, men Carina var tydeligvis med i kampen om en plads på holdet, der skulle repræsentere Danmark til OL.

– Jeg synes det er helt fair og tror ikke det kom bag på nogen. Man skal jo huske, at jeg og Danse ikke var udtaget til OL, så for os betyder det mere tid til at give hende mere erfaring på banen og gøre hende stærkere.
Hun er jo stadig først 9 i år, lyder det fortrøstningfuldt fra den dygtige rytter.

Der går altså endnu et år, før verdenen får lov til at se verdens bedste ryttere i aktion til OL, men i mellemtiden kan du nyde Carinas flotte Grand Prix her:

Husk at du kan se mere fra det store event i Herning i vores arkiv:

https://www.zibrasportequest.com/archive/